Феи и елфи

Намираме ги в най-любимите си истории – Питър Пан, Властелинът на пръстените, Господарката на злото, Уингс, Ерагон, Тайната на Артемис  Фоул. Харесваме ги, помним ги и ги търсим в следващите ни книги, филми, произведения на изкуството.
Защо Феите и елфите са сред любимите ни герои?
Образът на феята обединява в себе си няколко теми, близки до всеки от нас
-темата за женствеността, за непреходната женска красота, за финната и деликатна женска същност
-темата за природата като източник на хармония, смисъл и непреходност
- темата за приказките, вълшебството и свръхественото – които отчаяно търсим в нашето ежедневие всички малки и порастнали деца.
Феите са не само нежни и ефирни, но често проявяват непостоянство, палавост, своенравност, което ги прави забавни, интересни и непредсказуеми. Те често се привързват към нашите любими герои, съпровождат ги по време на тяхното приключение и им помагат с вълшебните си сили. Водят скрит начин на живот, не демонстрират шумно способностите си, но не остават безразлични и помагат на хората, които харесват. Проявяват своята своенравност и непредсказуемост към непознати и груби индивиди. Те правят дарове на новорените, раздават съкровища като символ на мъдрост, наказват злодеите.
Хората правят феите герои на множество легенди, приказки и произведения на изкуството  и са неизменна част от романтичния свят на човека от векове. 
Как изглеждат?
Феите се изобразяват като  красиви женски горски духове с чисто човешки облик . Обикновено са с крилца и издават меко сияние. Описват ги като малки и красиви същества. Те са вечно млади, неземно красиви, с дълги коси и чародеен поглед, който замайва. Облечени са в дълги рокли в нежни, бледи цветове, които подчертават тяхната свръхествена природа. 
Цветовете, типични за облеклото на горските феи са земните цветове – кафяво, зелено, бежово – които подчертават връзката им с природата и с ественото им местообитание – гората. Олицетворяваме ги с природните сили, народното познание и мъдрост, могъществото.
 

Автор

BG Costumes
03 юли 2020

Прибави коментар

Име: *
 
Коментар: *
 

ПОСЛЕДНИ ПОСТОВЕ

Феи и елфи

КАТЕГОРИИ

Любими героиМатериали и поддръжка
© Copyright AA Kids
© Всички праза запазени